huishurenfrankrijk.nl

omgeving


De omgeving is prachtig: dromerige boerendorpjes, glooiende heuvels met witte koeien in de wei, vennetjes, watervallen, riviertjes en spectaculaire vergezichten.
U komt het allemaal tegen als u op pad gaat in het Parc du morvan,.Op 4 km afstand ligt het dorp Ouroux en Morvan. Hier kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen en het heerlijke verse stokbrood. Tevens is hier een kleine supermarkt, huisarts, apotheek, VVV kantoor, tankstation, hotel-restaurant en kleine terrasjes.

Op ca 15 kilometer ligt de mooie stad Chateau Chinon hier zijn grote supermarkten en diverse andere winkels.

Op zondag- en donderdagochtend komt de warme bakker aan de deur.De woning ligt tussen twee grote meren in. lac de Pannecière en lac les Settons
Hier kun je:

  • zwemmen,
  • waterfietsen,
  • vissen,
  • een rondvaart maken,
  • zeilen,
  • midgetgolven enz.

De historische steden zoals Autun, Avalon, Beaune en Vezelay zijn een bezoek meer dan waard. Ook een dagtrip naar Parijs behoort tot de mogelijkheden.

De watervallen van Gouloux (10 km.) zijn mooi, bovendien kun je er prachtig wandelen, Een echte aanrader.

Er zijn vele wandelroutes, de routes, in het Nederlands, zijn aanwezig in de woning of verkrijgbaar bij het VVV in het dorp.

De historische opgravingen bij Bibracte, een Keltische nederzetting uit de tijd van de Galliers, zijn de moeite waard.

Er zijn diverse (wekelijkse) markten en rommelmarkten in de buurt.

En na zo'n enerverend dagje buitenlucht is het 's avonds genieten bij de openhaard of bij een kampvuurtje op het erf onder de prachtige sterrenhemel.

Er is veel te doen in de omgeving, maar ook in de woning is het heerlijk vertoeven.

mail de webmaster