huishurenfrankrijk.nl

gastenboek

Reacties van gasten overgenomen uit het gastenboek.

Beste fam. Bakker. Na 15 jaar waren we opnieuw in de Morvan. Toen met z'n tweeen, nu met z'n vijven. Hier troffen we het vertrouwde coulissenlandschap aan. De flora en fauna van de Morvan is overweldigend. Het huis mooi authentiek en gezellig ingericht. De bedden sliepen prima en het huis was schoon. Op het terras zagen we de putters hun jongen verzorgen en hagedisjes scheerden over de muurtjes. Maar top of de bill was toch beslist de zevenslaper. In de schemering zagen we hem een aantal keren uit de dakgoot kruipen. Met z'n koppie naar benee en driftig balancerend met z'n staart dook ie uiteindelijk de aardbeien in. Een aantal keren werden we zelfs snachts wakker van deze drukke rakker. Wie weet legde hij een 'steeple chase' af. Toch hebben we hem gekoesterd, want wie in Nederland kan nog stellen onderdak te verschaffen aan zo'n zeldzaamheid! De pruimen uit de tuin smaakten heerlijk. Ook van de rode bessen en de aardbeien hebben we flink gesnoept. De das was onze naaste buur. We vonden zijn sporen/latrines op en achter het erf. Buiten het heerlijke erf hebben we genoten van 1 Bibracte, een Keltisch museum op de mount Beuvray. 2 Vézelé, met haar indrukwekkende basiliek St. Madeleine. 3. Zwemmen en waterfietsen in Lac des Settons. 4. Het verrukkelijke eten en de ongewoon gastvrije bediening in Le Relais du Lac in Planchez. 5. De watervallen van Gouloux. Maar bovenal hebben we genoten van de vriendelijkheid en de rust van de Morvandaux čn jullie prachtige schone en goed ingerichte huis met haar ligging in het verleden. Bedankt, Monique, Gerrit, Merle, Wieger en Hidde Bouhuis.

Heerlijke 14 dagen gehad met wisselend weer. 's Avonds lekker de open haard aan. Onze hond Noortje wil hier niet meer weg. We moeten haar af en toe de auto inslepen omdat ze echt niet begrijpt dat we ook nog autoritjes moeten maken. We hebben fantastisch mooie wandelingen gemaakt. Fijn die wandelkaart in het huis. Zo was het goed te doen en verdwaalden we niet. De markt in Beaune is zeker een aanrader en Nolay heeft een schattig marktpleintje met een gezellig café. We weten niet wat de zevenslaper is, maar ook bij ons had hij feest op zolder. We zullen hem thuis in een boek eens opzoeken. Maar nu is het weer voorbij, gedaan met de rust en gaan we weer terug naar de drukte van alle dag, hartelijk dank, Dick en Mieke en een poot van Noortje.

Dag familie Bakker, wat zijn we hier op een prachtig en natuurrijk plekje terecht gekomen. Ook het huis was royaal en van alle gemakken voorzien. We hebben ons prima vermaakt deze twee weken. Geen dag verveeld. Het weer was soms heel veranderlijk, maar over het algemeen hadden we prachtig weer. Mooie steden en dorpjes bezocht en gewaterfietst op Lac des Settons. Op het grote erf vermaakten de kinderen zich prima op de trampoline, de schommels enz. heerlijk! Aanraders vonden we: de watervallen van Gouloux, Maison du Parc St. Brisson, de stad Autun, Vezele, de bruggen over de Allier met sluizen, het circuit van Magny Cours, de wandelroutes in de buurt, kayakken op de Yonne, wat een avontuur!, de geweldige bossen, het barbequen op het erf, vissen in Ouroux...... Kortom we hadden een fantastische vakantie, groetjes Henk, Sylvia, Anne-Marije en Wouter Schepers.

Beste familie Bakker, helaas onze vakantie in jullie huis zit er weer op. We hadden nog wel wat langer willen blijven, maar de volgende gasten zijn alweer onderweg. We hebben ons hier prima vermaakt, met prachtig weer, een heerlijke week. Hartelijke groeten, Boaz, Bruno, Okko, Willem en Annet Pollé.

Wij hebben afgelopen weken ontdekt hoe onvoorspelbaar de Morvan kan zijn: van tropisch warm (33gr) tot herfstig koud (14gr). Als we wat langer mooi weer hadden gehad, zouden we zijn gaan waterskieen op het Lac des Settons. Het Lac des Pannecieres staat droog, heel bijzonder om de bodem te zien. Je kunt prachtige wandelingen maken en de meest bijzondere vogels zien. Heel fijn dat hier een vogelboek ligt. We hebben in Poirrot Dessous heerlijke chevre gekocht, aanrader! In Planchez kun je heerlijk eten bij het Hotel le relais des Lacs. Wij hadden een uitgebreid 6 gangen menu voor weinig geld (a la Cas Spijkers). De mensen hier in de omgeving zijn erg aardig en groeten vaak. Bedankt voor de aandacht die jullie aan het huis hebben besteed, waardoor wij een aangename vakantie hebben gehad.

Het was maar kort maar we hebben genoten van zon en gefilterde schaduw onder de oude fruitbomen met zicht op de hazelaar waar een eekhoorn zich schuilhield, zicht op de oude muren rondom waarover de salamanders heen en weer schieten. 's Avonds hield een dikke pad de wacht bij de voordeur en troffen we een zwijn midden op de weg naar Ouroux, waar het overigens goed toeven is bij Bar/ Restaurant naast de kerk. We hebben genoten van de zon, de stilte en de geitenkaas. Autun is ook zeker een aanrader, vooral het spectakel in het Romeinse theater. Geweldig! Kortom we waren echt te kort in de Morvan.

We hadden het geweldig hier, een fantastisch huis en een schitterende omgeving. De eerste week behoorlijk fris, maar gelukkig was er de kachel. Daarna kon het mooie weer niet meer stuk en werd het warm tot zeer warm. Maar er was altijd wel een plek met schaduw te vinden. We hebben veel van de omgeving gezien, de prachtige meren, met leuke zitplekjes aan de oevers, de barrage, de oude dorpjes, de prachtige bossen, de steden met de mooie kerken! Veel dank aan Beert en Sita voor het goed verzorgde huis, met veel attributen die heel prettig zijn om over te beschikken. Bep Vellekoop en Dinie Douw.

We hadden elke dag prachtig weer. Wat hebben we genoten. We zijn bijna niet weg geweest. De kinderen hoorden we niet. Ze genoten op het grote erf met de trampoline, de schommels en vooral ook in het leuke speelbos aan de overkant van de weg. Hier bouwden ze verder aan de wig-wam en vermaakten ze zich met de kabelbaan. Ze hadden zelfs een "survival parcours"uitgezet. Wat wij zo snel mogelijk moesten nemen……Dikke pret. En 's avonds stookten we een vuurtje en bakten er een worstje in. Ook de grote slaap- en speelzolder was voor ons het einde. We komen zeker weer terug! Arjan, Monique, Robin, Josien en Marcel.

Nieuwsgierig geworden? We hebben in het huis inmiddels een boek vol met prachtige verhalen over belevenissen van vooral tevreden gasten. Heel erg leuk. Bij een vakantie in ons huis kunt u ze allemaal lezen en misschien aanvullen?
mail de webmaster